top of page

De Vizitat

Actualizată în: 26 iun. 2023

  1. Casa Memoriala “Marin Sorescu”

Comuna Bulzesti are privilegiul si onoarea de a gazdui acest lacas incarcat de semnificatii artistice si amintiri despre viata si activitatea poetului. Casa se afla in satul Bulzesti, peste drum de aceasta aflandu-se un parc natural de salcami ce te imbata primavara cu parfumul florilor.



2. Cimitirul “La lilieci”

Cimitirul se afla in satul Seculesti si este situat intr-o padurice de liliac. Poetul Marin Sorescu este cel care a facut cunoscut acest loc intitulandu-si un ciclu de sase volume de poezii “La lilieci”


3.Popasul turistic “Colt de rai”


Situat la granita dintre satele Bulzesti si Seculesti popasul este o zona de agrement foarte pitoreasca. Punctul de atractie il constituie lacul Rachita inconjurat de o padure deasa de cer si stejar, presarata din loc in loc cu palcuri de brazi.

De jur imprejurul lacului sunt presarate umbrare, mese si fotolii toate impletite din rachita. Popasul are si locuri de campare in cateva casute amplasate in padure la umbra, precum si in cateva case autentice, din lemn, din diferite zone ale tarii, pe care proprietarul le-a cumparat si le-a mutat in incinta popasului.

30 afișări

Comentários


bottom of page